Gezocht en gevonden

LAVA kreeg eind vorig jaar dus een even onverwachte, als bittere pil te slikken. Na een kort ziekbed moest de formatie, totaal onverwacht, afscheid nemen John Mendels; de medeoprichter (1970) en motor van de Band. Die klap is enorm hard aangekomen en nog lang niet verwerkt. Het gemis zal altijd voelbaar blijven.
Op het podium was Mendels altijd de solide bassist met een stevig stemgeluid bovendien. Daarnaast componeerde en arrangeerde hij voor een groot deel het eigen werk van LAVA.

Juist om de muziek van hun kompaan voort te laten klinken heeft LAVA uiteindelijk besloten om tóch op zoek te gaan naar een bassist. Die zoektocht eindigde, niet geheel toevallig, bij Mario Schippers, één van zijn leerlingen. Mendels was namelijk ook nog eens een veelgevraagd gitaarleraar.

Net zoals zijn leermeester is ook Schippers (ex-Daytona, nu actief in Ravage) van huis uit een gitarist die de basgitaar niet met rust kan laten! Deze appelsoort is dus niet zo heel ver van de boom gevallen.

Binnen het gezelschap is er inmiddels wel sprake van een andere taakverdeling. Het vocale gedeelte dat John Mendels voor zijn rekening nam is gesplitst. Drummer Ron van Vliet is ook een dijk van een zanger en neemt een hoeveelheid van die opgaven over. Toetsenist François Wesselink is nu medeverantwoordelijk voor een aantal ‘backing vocals’

Please publish modules in offcanvas position.