LAVA 'Tribute2John' Concert

Unieke benefiet ter nagedachtenis aan bassist John Mendels

Natuurlijk, LAVA, is al vaker te gast geweest in het Zoetermeerse JJ Music House. En ja, natuurlijk dat was steeds een feest. Vorig jaar oktober was het al een ‘anders-dan-anders’ concert. De hardrockformatie stond voor het eerst op het podium zonder medeoprichter (1970) John Mendels. De stuwende kracht van de band was driekwart jaar eerder aan longkanker overleden. Volkomen onverwacht en ronduit buitenissig. Mendels had nooit gerookt en tussen diagnose en zijn overlijden zaten krap zes weken!

SAMEN LOOP VOOR HOOP
Die klap is eigenlijk nog steeds niet verwerkt en dat lukt waarschijnlijk ook nooit. Op het podium was Mendels altijd de solide bassist met een stevig stemgeluid bovendien. Daarnaast componeerde en arrangeerde hij voor een groot deel het eigen werk van LAVA. Juist om de muziek van hun kompaan voort te laten klinken heeft LAVA vorig jaar besloten om tóch op zoek te gaan naar een andere bassist. Die zoektocht eindigde, niet geheel toevallig, bij Mario Schippers, één van zijn leerlingen. Mendels was namelijk ook nog eens een veelgevraagd gitaarleraar en die voormalig pupil durfde, zonder aarzelen, de handschoen op te nemen. In dIe nieuwe opstelling is al een aantal keer het podium beklommen.
John Mendels wordt niet alleen als muzikant van LAVA vreselijk gemist. Mendels was een veelzijdig artiest, maar bovenal een heel fijn mens, een geweldige vader en een razend populaire Opa. Dat hij zo onverwacht uit het leven is gerukt heeft op veel plaatsen diepe sporen achtergelaten. Om hem te eren, zijn muziek voort te laten klinken én aandacht te vragen voor het onderzoek naar de oorzaken en mogelijke genezing van die vreselijke ziekte, heeft de Band besloten om samen te werken met de Zoetermeerse ‘Samenloop voor Hoop’.

STEUN AAN HET KWF-FONDS
Het meest in het oogspringende van deze samenwerking is het concert dat op al vrijdag 12 mei in de agenda staat. Dat optreden wordt een hele bijzondere!
Door de decennia heen, heeft de formatie een aantal verschillende samenstellingen gekend. Een drietal ‘oudgedienden’ komt, voor deze gelegenheid naar JJ Music House op hun ‘maten’ bij te staan en zo een uniek ‘Tribute2John’ concert te geven.
Gitarist Frank Devries (1973-1976 en 2010-2013) en drummers Gerard Haitsma (1971-1972, 2008-2010 en in de eerste helft van de jaren 80 dé motor van Hardrock en Heavy Metalband ‘Bodine’) en Remy Kueter (2010-2013, tegenwoordig Walker White) hebben toegezegd om een aantal nummers mee te komen spelen!
Het unieke concert heeft ook een duidelijk doel; steun aan het KWF-fonds door geld inzamelen voor onderzoek naar deze nare ziekte. Er komen nog meer acties, maar – zéér tegen de gewoonte van de Band in – wordt er dit keer een (gering) bedrag aan entree gevraagd. De opbrengst komt volledig ten goede aan dat KWF-fonds!

SURVIVOR
Overigens is de toetsenist van LAVA een heuse ‘survivor’ en het gelukkige bewijs, dat de diagnose ‘kanker’ niet altijd meteen fataal hoeft te zijn! Tien jaar geleden ontving François Wesselink ook zo’n onheilstijding. Een late ontdekking – en de verwijdering – van een blaastumor zorgde weliswaar voor veel onherstelbare schade, maar Frans kan nu nog steeds een groot deel van zijn leven wijden aan het maken van muziek. De prognose destijds voorspelde niet veel goeds. Hij beseft heel veel geluk te hebben gehad en nog steeds te hebben. François Wesselink noemt zichzelf dan ook ‘een echt Goudhaantje’!

EIGEN WERK EN COVERS
De ‘KWF SamenLoop voor Hoop’ vindt het weekend van 20 en 21 mei plaats. Het concert van LAVA staat een week eerder op het programma; vrijdag 12 mei.
Zoals altijd komt LAVA met eigen werk van toen en nu en een aantal – niet altijd voor de handliggende, maar nimmer saaie – ‘covers’. Hardrock, R&B, Blues en zelfs Rock ’n Roll.

LAVA ‘live’; dat wil je gewoon niet missen! De toegang bedraagt € 5,=, een gering bedrag dat dus volledig ten goede komt aan het KWF-fonds. U steunt daarmee dus een fantastisch doel en is dus een extra reden om naar het Van Tuyllpark te komen.LAVA is voor dit unieke concert:
Leo Nagglas        - Guitar
Gerrit Crama        - Lead Vocals, Harmonica
Ron van Vliet    - Drums, Vocals
François Wesselink    - Keyboards, Backing Vocals
Mario Schippers    - Bass
Distinguished Guests:
Frank Devries    - Guitar
Remy Kueter        - Drums
Gerard Haitsma    - Drums

Website:
SamenLoop voor Hoop, Zoetermeer
http://www.jjmusichouse.nl/events/lava-3/

Vrijdag 12 mei 2017
Deuren: 21:00 uur
Aanvang: 21:30 uur
Entree: € 5,= (t.b.v. het KWF-Fonds)

Please publish modules in offcanvas position.